Statisztikai célokból, valamint a legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében oldalunkon cookie-kat használunk.

Gyukli Pincészet

Az ismert fajták mellett óriási hangsúlyt fektetnek a gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajtákból készülő borokra is. Az elmúlt évek kísérleti szőlőtelepítéseivel a gombarezisztens fajták térnyerését, talajművelési módokat és olyan zöldtakaró menedzsmentet valósították meg, melyek az ökológiai szőlészet jegyében a borvidékben rejlő adottságokhoz még jobban illeszkedve emelik a térséidegenforgalmi jelentőségét.

A balatonfüredi borászat közelében található 5 hektárnyi ültetvényen 100% ökológiai szőlőművelést folytatnak. Ezen ültetvények felén gombás betegségeknek ellenálló fajtákból készítenek kiemelkedő minőségű borokat. Kínálatukban megtalálható a könnyű nyári illatos szomjoltó gyöngyözőbor, a termőhelyet bemutató tartalmas fehérbor vagy akár a barrique hordóban érlelt komplex vörösbor is. Boraikkal a Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.

Boraik és szőlőmagtermékeik rendszeres ellenőrzés mellett „Bio” certifikációval, az „Európai Vegetáriánus Védjegy” és az "Éltető Balaton-felvidék" tanúsítványával kerülnek forgalomba. 

Rendezés:
Az oldal tetejére