Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Istvándy Pincészet

A család története 200 évre, az 1800-as évek kezdetére vezethető vissza. Számukra a kezdettől fogva a szőlő- és bortermelés jelentette a legfontosabb megélhetési lehetőséget. Borász nagypapa, agrármérnök édesapa a 60-80-as években a szövetkezeti munka mellett szőlőműveléssel és borkészítéssel is foglalkoztak a saját családi szőlőbirtokon és a Tóti-hegyi pincében. Eleinte csak kimérve egy-két vendéglőnek és néhány ismerősnek szállítottak bort. Majd a család életébe elérkezett egy fordulópont, amikor úgy döntöttek, hogy a minőségi borkészítés felé veszik az irányt. Ebben az  elhatározásában nagy szerepe volt, Gergőnek a frissen diplomázott fiatal mérnöknek, aki szenvedéllyel vetette bele magát az új kihívásokba:

“A szőlőültetvényeken bevezettük a termés korlátozást, csak a legjobb fekvésű területeinkről szüretelünk és a saját készítésű borainkat kizárólag palackozva értékesítjük. Az Istvándy borok stílusának kialakításánál fontos volt számunkra a tradíciók ápolása, a tapasztalatok, illetve a megfigyelések továbbadása. Családunk elkötelezett híve annak, hogy a hely múltjához és hírnevéhez méltó legyen. Hangsúlyt helyezünk a Badacsonyi Borvidéken termő egyedülálló Kéknyelű szőlőfajtára, valamint erre a vidékre jellemző Szürkebarátra és Olaszrizlingre.”

Rendezés:
Az oldal tetejére