Mórocz Pincészet
Mórocz Tamás lassan egy évtizede borászként dolgozik, de a saját pincészethez előbb meg kellett járnia a maga útját: tanult, kísérletezett, megismerte a szőlő szeszélyeit, évről-évre izgult az évjáratok minőségéért és mostanra több, mint 3,5 millió palack bort készített az ország több borvidékén alkalmazott borászként, melyekkel komoly magyarországi és nemzetközi eredményeket ért el (Berliner Wine Throphy, Asian Wine Trophy, IWC, VinAgora aranyéremek, Országház Bora, Nemzeti Borkiválóság, Balaton Borrégió legjobb fehérbora stb.).
2014-ben járt először a Pécselyi-medencében, ahol teljesen magával ragadta a táj szépsége. Előtte is tudtam, hogy mit akar, de ekkor az is világossá vált, hogy hol.
2020-ban sikerült egy pincét és egy szőlőbirtokot vásárolni, így végre elindította a saját történetét. A Mórocz Pincészetben a tudását már a saját nevével ellátott borok készítésére használhatja. Úgy közelíthet a szőlő és a bor világához, ahogyan mindig is akart.
A Pincészet mindennapi működése a minőség, a borkultúra és a közösség egymástól elválaszthatatlan egységének szenvedélyes tiszteletén alapul. Ezt az érzést úgy élik meg, hogy soha nem engednek a minőségből, és mindig olyan atmoszférát teremtenek a borfogyasztásnak, ami kerüli a felesleges pátoszt, mégis tiszteli a bort.