Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok
A borászat egyedisége az eltökéltségben, a kitartó céltudatos munkában és a több generáció együttes sikerében rejlik. A családi vállalkozásu 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken. A kezdetek óta bővülő alapterület mára már eléri a 100 hektárt. 2013-óta a borkészítés mellett a tradícionális pezsgőkészítéssel is foglalkoznak.
A generációkat átölelő tudásnak és tradíciónak köszönhetően a hagyományos megoldások mellett a modern technológiára is nagy hangsúlyt fektetnek. Kiemelt szerepet kap az innováció, de a „régi jó dolgok” is megmaradnak. Fontos számukra az a minőség, mely kezdetek óta meghatározza munkájukat, így a piaci igényekhez való igazodásnál mindenekelőtt ennek megtartására törekszenek.
Az alapítás óta számos hazai és nemzetközi elismerést sikerült elnyerniük:
- 1995: Thummerer Vilmos az “ÉV BORTERMELŐJE”
- 1994 és 1996: „A LEGEREDMÉNYESEBB CSALÁDI PINCÉSZET”
- 2011: “AZ ÉV PINCÉSZETE 2011”
- 2013 és 2017: “MAGYARORSZÁG LEGEREDMÉNYESEBB PINCÉSZETE”
- 2018 a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT kitüntetés