Statisztikai célokból, valamint a legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében oldalunkon cookie-kat használunk.

Bárdos Pincészet

A Bárdos Pincészet a mátrai borvidéken, Nagyrédén található családi vállalkozás, melyet 1999-ben alapítottak. Barna erdőtalajon, ernyős művelési módban, keskeny sortávolsággal ültették 10 hektárnyi szőlőültetvényüket, ezzel növelve a hektáronkénti tőkeszámot. Zöldszürettel csökkentik a tőketerhelést, ezáltal jobb minőségű a feldolgozott szőlő. Helyi szőlőtermelőktől is jelentős mennyiségű szőlőt vásárolnak, mivel évente 3000 hl bor készül.

A feldolgozott szőlőből, hűtött irányított erjesztéssel készülnek boraik, melynek jelentős része reduktív jellegű. Pincészetük a borvidék adottságait kihasználva az illatos fehér- és rozéborok készítésére helyezi a hangsúlyt. A friss, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borok is készülnek. Számos hazai és nemzetközi borversenyen szereztek díjakat az évek során.

Borkészítési filozófiájuk: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű,a fogyasztók ízlésének megfelelő borok készítése, forgalmazása.

Az oldal tetejére