Szőke Mátyás pincészet
Szőke Mátyás műszaki végzettségű, de a 70-es évek óta intenzíven foglalkozik bortermeléssel. A szüleitől tanulta meg a munkaszeretetet, amit folyamatosan hasznosított a szőlőben és a pincében is. A család generációkra visszamenően foglalkozott a szőlőtermesztéssel, de később a borkészítésről Szőke Mátyás vált országosan elismertté és a borvidék egyik legmeghatározóbb képviselőjévé. Ennek a háttérnek köszönhetően első önállóan készített bora jól vizsgázott. A növekvő terület és a sikerek hatására úgy döntött, hogy főállásban foglalkozik a szőlővel és a borral. 1987-ben kezdte palackozni borait.
Elsők között volt aki a borvidéken boraival a minőségi kategóriát hozta. Felesége a szőlőterületek gondos megmunkálását felügyeli, évtizedes tapasztalatokkal a háta mögött, a kiváló alapanyag érdekében. A pincei munkálatokban nagy segítség Zoltán fia, aki már Budafokon végzett és a pincészet borásza. De úgy tűnik, már a harmadik generációt is elkapta a gépszíj, a cég fejlődik, kinőtte a lehetőségeit. A családi vállalkozás 2010-ben fogott az üzem bővítéséhez, ami két lépésben került kivitelezésre első ütemben az új palackozó épület és a palackos érlelő készült el. 2011-ben a Vinotéka épült meg.