Bősze Pincészet
Bősze Csaba 2009 decembere óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi borvidéken, azon belül is Ászáron. Az első bort 2012-ben töltötte palackba 2011. évjáratból. Jelenleg a kis családi pinca adta lehetőségek miatt reduktív technológiával készíti borai mintegy 90%-át.
Jelenleg 7,5 hektár saját területtel rendelkezik melyből 2,5 hektár tavasszal került újratelepítésre. Ezen területen három fajta kap helyet, Pinot Noir, Kékfrankos és Rizlingszilváni. A további 5 hektáron termesztenek Szürkebarátot, Irsai Olivért, Olaszrizlinget, Rajnai Rizlinget, Chardonnayt, Zengőt, Viktória Gyöngyét, Nektárt, Zweigelt és Cabernet Franct.
A borász célja, hogy boraival segíteni tudja a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és az ászári bort újra ismertté tegye az országban és országon kívül.