Leírás
Istvándy Káli Olaszrizling
A pincészet munkájának egyik fontos része a szüreti időpontok házasítása, mely ennek a bornak is jellegzetessége. A szőlő egy részét még a teljes érés előtt, korai szüretelésben szedték, 17-es mustfoknál, ami nagyjából egy könnyed, 11%-os alapbort adna, míg a másik felét teljes érésben szüretelve egy magas cukortartalmú mustot kaptak, mely egy 13% feletti vaskos nehéz bort adott. Az első szüret mustja tölgyfahordóban erjedt - hogy a zöldebb savak is megszelidüljenek - a második szüret mustja tartályban - hogy a sérülékenyebb gyümölcsösségét megőrizhessék. A 2 szüret az erjedés után egyesült egy házasításban, mely aztán 5 hónapig érlelődött használt közepesen pörkölt tölgyfahordókban. A hordós érlelés következtében izgalmas fűszerességgel bír, miközben besimult, de határozott savai jól támogatják majd érlelhetőségét is.