Dom Pérignon
Az egykori Hautvillers-i bencés apátság Champagne szívében helyezkedik el egy domboldalon. 650 körül alapította Szent Nivard, Remeš érseke. Többször elpusztították és újjáépítették, de végül a 16. században Catherine de Médicisnek köszönhetően feltámadt hamvaiból. Pontosan ezen a kivételes helyen törekedett Dom Pierre Pérignon arra, hogy "a világ legjobb borát" hozza létre. 1668-ban ez a szerzetes a Hautvillers-apátságban pincemesteri szerepet vállalt. A szőlőskerteket felhasználta arra, hogy a birtokot visszahozza virágkorába. Dom Pierre Pérignon a különböző borszőlők átgondolt házasításával, a finoman és hamar kipréselt kékszőlőfajtákból származó fehérborok készítésével lefektette a "champenoise" módszer alapjait. Egészen az 1715-ben bekövetkezett haláláig tökéletesítette a borkészítés művészetét Champagne-ban.
Nincs megjeleníthető termék.