Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ciroc

A Ciroc az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek. Neve két francia szó összetételéből adódott: a "cime" jelentése hegycsúcs, a "roche" pedig sziklát jelent. Mindkét szó utalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. 

A Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton esik keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egy igazi ultra-prémium vodka.

Az oldal tetejére