Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kavalan

A Kavalan whiskyt Tajvan észak-keleti részén  található Yuan Shan lepárlóban készítik. Nevét Yilan megye legkorábbi törzséről kapta. Malátázott árpáját pedig egyenesen Skóciából. A whisky lepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A négyemeletes tárolóházakban a hordók össze vannak kötve egymással, ezáltal előzve meg az igen gyakori földrengés okozta károkat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel’s share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal. A kiváló hordós érlelés és a különleges klimatikus körülmények következtében egy egészen komplex, többrétegű whiskyt élvezhetünk a Kavalan esetében.
Rendezés:
Az oldal tetejére