Highland Park
A Highland Park minőségének garanciái:
A kézzel forgatott maláta: ma már csak négy lepárlóüzem létezik, ezek használják még ezt az ősi technikát.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat- és ízaromáját.
A három fajta sherrys tölgyfahordó - csak a legdrágább tölgyfahordókat használják, ami az ital gazdagságát, összetettségét biztosítja. A legtöbb skót cég ex-bourbonhordókat használ, a Highland Park viszont ex-Olorosot alkalmaz helyette. A spanyol sherrys tölgyfahordó adja az ital színét és aszalt gyümölcs jellegét, míg az amerikai pedig a vanília és tejkaramella aromáját.